ΕΙΔΟΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΥ 

HELIX ASPERSA MULLER


ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ

Η εκτροφή σαλιγκαριών είναι μια επικερδής επιχειρηματική δραστηριότητα. Το τρίπτυχο της σωστής εκτροφής είναι: Υγρασία - Θερμοκρασία - Καθαριότητα. Έτσι, μεγάλο ρόλο παίζουν οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.


ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ

Το κάθε σαλιγκάρι γεννά μέσο όρο 80 με 120 αυγά. Σε χρόνο 15-25 ημερών, αφού ζευγαρώσουν μεταξύ τους, τα πρώτα μικρά θα κάνουν την εμφάνιση τους. Οι κατάλληλες θερμοκρασίες για παραγωγικές ημέρες είναι 16 - 25 C. Σε συνεχόμενες θερμοκρασίες κάτω των 0 C και για περίπου 7 ημέρες, τα σαλιγκάρια ψοφούν.

Τους χειμερινούς μήνες το σαλιγκάρι θα πέσει σε ένα είδος νάρκης, καθώς και το καλοκαίρι σε περιοχές που η θερμοκρασία είναι πάνω από 35C συνεχόμενες περίπου 7 ημέρες.

Τέλος, χρειαζόμαστε 150 παραγωγικές ημέρες, έως ότου τα σαλιγκάρια να είναι έτοιμα προς πώληση.


ΔΙΑΘΕΣΗ

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το κρέας των σαλιγκαριών έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό του ανθρώπου. Ο υψηλός μέσος όρος ζωής των Κρητικών και το χαμηλό ποσοστό εμφάνισης καρκίνου στην Κρήτη αποδίδεται κυρίως στην κατανάλωση σαλιγκαριών (χοχλιούς).

Θρεπτικά συστατικά: Ω3, Φώσφορο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο, Σελήνιο. Το σελήνιο είναι ιχνοστοιχείο γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η επιβάρυνση του φυσικού μας περιβάλλοντος, τόσο από φυτοφάρμακα, όσο και από άλλα απόβλητα, επιβάλλει η κατανάλωση σαλιγκαριών να γίνεται από εκτροφεία παραγωγής.

ΟΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλιγκάρια κοκκινιστά με πατάτες τηγανιτές.

Σαλιγκάρια με μελιτζάνες.

Σαλιγκάρια μπουμπουριστά.

Σαλιγκάρια στιφάδο.

Σαλιγκάρια αντί για μύδια (μυδοπίλαφο).

Σαλιγκαροπύλαφο.

Σαλιγκάρια στην κατσαρόλα με χόρτα και μυρωδικά.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Στέγνωμα των σαλιγκαριών για να αποβάλλουν τις ακαθαρσίες τους, περίπου 10 μέρες σε χώρο που δεν θα έχει υγρασία. Τοποθέτηση σε δίχτυα των 15-20 κιλών και συσκευασία σε πλαστικά κιβώτια μιας χρήσης.


Created by kdra | Copyright © 2015. All Rights Reserved.